Nazaj Naprej

Akcija

Otroci rišejo ljubezen

OTROCI RIŠEJO LJUBEZEN je mednarodni povezovalni projekt zbiranja likovnega materiala - barvic, papir, flomastrov, temper, vodenk, čopičev in papirja.

V prvi fazi povezovalnega mednarodnega projekta Otroci rišejo Ljubezen želimo z vašo pomočjo zbrati risarski material. Zbran likovni material bomo nato razdelili pri nas, po varnih hišah, materinskih domovih, med socialno ogroženimi otroki in razposlali tudi po svetu. Z njim bodo otroci doma in po svetu risali na temo Ljubezen in pripisali svoje misli o Ljubezni, z mislijo na otroke in vse nas, po celem svetu.

Narisane risbe bomo na koncu projekta izmenjali med vsemi vključenimi otroci!

Ljubezen je kot univerzalna energija lastna in skupna vsem religijam in filozofijam po svetu. Je povezovalni člen celega Planeta in skupne usode, ki si jo delimo. Zato jo želimo okrepiti še posebej med najmlajšimi, ki so naša skupna prihodnost.
Nekaj risb bomo zbrali in jih natisnili na majčke, sodelujoči otroci oz. vrtci in sirotišnice pa bodo dobili naziv AMBASADORJI LJUBEZNI. Na koncu bomo zbrane slike razstavili na zelo posebnem in simbolnem prostoru, ki naj zaenkrat ostane še skrivnost .

Pridružite se nam! Likovni material pošljite na:
Zavod LU
Tina Gams
Bratoševa pl.24
1000 Ljubljana


Zaključek

Uspeh! Prejeli smo 571 likovnih del otrok z vsega sveta in različnih veroizpovedi. Dela, ki so prispela iz Slovenije, držav nekdanje Jugoslavije, Indije, Kenije, Mozambika, Kambodže in Malawija, bodo teden dni razstavljena v slovenskem parlamentu.

21. maja jo bo ob 9. uri odprl predsednik parlamenta, g. Janko Veber, program pa bodo popestrili pevci otroškega pevskega zbora Mavrica in Plesalci Luči. Povabljena sta tudi ga. varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer.

Razstava prejetih likovnih del bo v avli parlamenta, od 21. do 27. maja 2013. Vabljeni!

Galerija vseh likovnih del, ki so nam jih poslali otroci iz vsega sveta!

Predsednik Državnega zbora Janko Veber in otroški pevski zbor Mavrica

Predsednik Državnega zbora Janko Veber je pohvalil naš obsežen mednaroden projekt in vse otroke, ki so v njem sodelovali, otroški pevski zbor Mavrica iz Doba pa je zapel "Če v srcu ni Ljubezni". Hvala, otroci!

Predsednik Državnega zbora Janko Veber se je iskreno zahvalil. Tina Gams, vodja projekta in predsednica Zavoda LU je o projektu povedala marsikaj lepega in ogrela naša srca.


Projekt so podprli:

Zabranjeno pušenje, Branko Trajkov – Trak
“Ljubav je kao glazba - nepredvidiva, uzbudljiva, neponovljiva i savršena. Samo se moramo naučiti podjednako veseliti i notama i pauzama. Dajem glas za univerzalnu ljubav, LU i odličan projekt “Djeca crtaju Ljubav!”
www.zabranjeno-pusenje.com

mag. Mojca Kleva, slovenska poslanka v Evropskem parlamentu in eko-aktivistka
“Ljubezen še vedno predstavlja eno izmed večjih ugank našega časa. Vse prevečkrat podcenjujemo moč nasmeha, tople besede, iskrenega komplimenta ali skrbi za nekoga – vsega, kar ima potencial, da spremeni ali vsaj malenkost olepša naše življenje. Akcija “Otroci rišejo ljubezen” zato predstavlja lepo priložnost, da že pri naših najmlajših začnemo spodbujati prijaznost, skrb in medsebojno spoštovanje. Projekt združuje otroke, jim širi obzorja ter jih hkrati uči strpnosti – vrednote, ki je v današnjem svetu nujno potrebna.”

Tajda Lekše, televizijska voditeljica in moderatorka dogodkov
"Vsi otroci imajo pravico do ljubezni. Vsi otroci imajo pravico biti srečni. Vsi otroci imajo pravico stati v središču sveta. Biti ljubljeni."
www.tajdalekse.com

Miha Guštin GUŠTI
"Otroci so začetek vsega!
Učijo se od okolja, starejših bratov, sester, prijateljev in najvažneje - od staršev! Če jih usmerjamo pravilno, če jim dajemo ljubezen, bodo oni isto tako sejali naprej, ko bodo starejši.
Na ta način lahko sami pripomoremo največ k spoštovanju drug drugega! V čast mi je, da lahko podrpem tako plemenito akcijo; Otroci rišejo ljubezen!!!"

Anita Ogulin
"Otroci rišejo ljubezen. Otroci so - ena sama ljubezen.
Kako pa otroci čutijo ljubezen - pa smo odgovorni odrasli. Vzorčimo jo! Nudimo otrokom dovolj ljubezni. Ker ljubezen je tudi odgovornost. Za njihovo zdravje, razvoj, postavljanje in doseganje ciljev, za njihov prosti čas... Podpiram!"

Nazaj

KONTAKT

Zavod LU - zavod za promocijo strpnosti, povezanosti in socialne vključenosti
Bratoševa ploščad 24, 1000 Ljubljana

Matična številka: 3693660000
Davčna številka: 42455693
TRR: 0201 2025 8461 606

Vprašaj nas

Enovice

Zasnova, kreativna in tehnična izvedba: Renderspace
Spremljaj nas
Deli to
stran