Nazaj Naprej

Akcija

Odprimo omare, odprimo srce

Zbiramo oblačila za otroke iz varnih hiš in domov, brezdomce in socialno ogrožene.

Gotovo se tudi v tvoji omari skriva kakšen osamljen kos oblačila, ki te že nekaj časa pogleduje z žalostnimi očmi? Ker je premajhen, prevelik, ti več ni všeč? Mi poznamo tistega, ki bi ga bil neskončno vesel! Zato te vabimo, da se pridružiš akciji “ODPRIMO OMARE, ODPRIMO SRCE”!

Prinesi oblačila, ki jih ne potrebuješ več, ali pa nam piši na zavod@loveisuniversal.si, da se dogovrimo za prevzem. Razveselili bomo otroke in mamice iz varnih hiš, materinskih domov, brezdomce, nastanjene v Azilnem domu v Ljubljani, zavetišča za živali in še koga!

Spremljajte tudi naše Facebook strani, kjer bomo objavljali povratne informacije.

Hvala, tvoj LU

Zaključek

Akcijo smo zaključili uspešno nad vsemi pričakovanji. Oblačil smo zbrali za okoli 50 kombijev.

Vaša oblačila so odprtih in hvaležnih rok sprejeli v Materinskem domu Celje, Varni hiši Celje, Varni hiši Gorenjske, Varni hiši Pomurja in Varni hiši Ljubljana. Oblačila smo predali tudi Varni hiši Ptuj. Hvala Mladenki Bogatinovski, ki je za to poskrbela in Tini Štrafela, ki je topla oblačila pripeljala.

S fantovskimi oblačili smo založili Zavod Planina pri Postojni. Hvala Never give up-u, ki nam jih je pripeljal nabito poln karavan!

Obiskali smo tudi več samskih domov. Pogovarjali smo se z mladim in prijaznim M. iz Gračanice (BiH), ki je po odlično končani ekonomski šoli moral oditi delati v Slovenijo, saj njegov oče zaradi posledic vojne ne more več. Tu plačuje za premajhno, staro in zelo načeto posteljo 120 eur + stroški. V sobici so 4 postelje in 3 police ter 1 skupna stara omara. Še vedno čaka, da mu plačajo delo od lanskega leta, da se bo lahko vrnil domov na obisk. Vaših oblačil je bil, tako kot drugi, zelo vesel.

Obiskali smo tudi Dnevni center za brezdomce in jim prinesli topla oblačila.

Obiskali smo Azilni dom Ljubljana, kjer smo jim pod jelko pustili darilca. Ta so v prazničnem programu za Božič tudi podarili. Hvala vam.

Varovance Doma Malči Beličeve smo razveselili z zbranimi smučarskimi kombinezoni. Peljali smo trikrat. Hlače, majice, trenirke, bunde, kape, šale, naramnice, smučarske kombinezončke.

V Kočevju smo Centru za socialno delo podarili topla oblačila. Založili smo jih z otroškimi, najstniškimi in ženski mi oblačili, police z oblačili so bile namreč zelo tanke, še posebej za otroke.

Toplih oblačil in obutve ter drugih majhnih presenečenj so se razveselili tudi v CUDV Draga. Mi smo obiskal enoto Fužine, od koder je šel del na centralo na Ig, od tam pa so razporedili tudi drugim.

Varna hiša Pepcin dom, Krško, je bil prvi odprt objekt v Sloveniji, namenjen nastanitvi in rehabilitaciji žrtev nasilja. 28. novembra 1991 so tja nastanili prvo uporabnico z dvema predšolskima otrokoma. V dveh desetletjih je v Pepcinem domu našlo zavetje skupno 166 žensk in 122 otrok. Dostavili smo jim vaša lepa in topla oblačila in obutev.

Indiri, krasni in pozitivni punci iz Animals Angelsov smo napolnili avto z oblačili, krpicami, dekicami za kužke iz zavetišč, za katere ves svoj prosti čas skrbijo po Sloveniji in Bosni.

Obiskali smo tudi PALČICO, hišo zavetja v Grosupljem. Poleg oblačil in obutve za dojenčke in otroke smo jim pripeljali tudi oblačila za ostale starostne skupine.

http://www.ugodni-nakupi.si/clanki/zakljucena-akcija-zavoda-lu-odprimo-omare-odprimo-srce-.html

Nazaj

KONTAKT

Zavod LU - zavod za promocijo strpnosti, povezanosti in socialne vključenosti
Bratoševa ploščad 24, 1000 Ljubljana

Matična številka: 3693660000
Davčna številka: 42455693
TRR: 0201 2025 8461 606

Vprašaj nas

Enovice

Zasnova, kreativna in tehnična izvedba: Renderspace
Spremljaj nas
Deli to
stran