Akcija

Luka potrebuje našo pomoč

7,5 letni Luka je otrok s posebnimi potrebami. Ima namreč cerebralno paralizo. Trenutno obiskuje 1. razred posebnega programa na OŠ Glazija v Celju.

Luka se je rodil kot nedonošenček. Ker je imel premalo razvita pljuča, je nekaj ur po rojstvu prenehal sam dihati. Premeščen je bil na oddelek intenzivne terapije v ljubljanski Klinični center, kjer je bil 12 dni priklopljen na respirator. Ker so bili možgani nekaj časa brez kisika, poleg tega pa je prišlo tudi do možganskih krvavitev, je cerebralna paraliza posledica poporodnih poškodb.

Luka ima cerebralno paralizo IV.stopnje, tetraparezo, zaostanek v razvoju in blago duševno motnjo. Prizadete ima tako roke kot noge, celo življenje bo vezan na invalidski voziček in v celoti odvisen od pomoči drugih.

Trenutno je največji cilj njegove mame, da ga odvadi pleničk. Doma ima Luka poseben prilagojen straniščni nastavek, v šoli pa takšnega nastavka nimajo.

Ker njegova mama Veronika nakupa ne zmore sama, se je obrnila na nas. Seveda smo se z veseljem odzvali. Zbrati nameravamo 398 eur za nakup posebnega straniščnega nastavka.

Vse ljudi dobrega srca pozivamo, da pristopite k akciji in prispevate znesek, ki se mu lahko odrečete, za nekaj, brez česar Luka ne zmore. O zbranih sredstvih vas bomo redno obveščali in se na koncu, kot vedno, oglasili s cilja, kjer bosta z nami tudi Luka in njegova mama Veronika.

Bodite sprememba.
Hvala vam.

Račun: SI56 0201 2025 8461 606
Ime in naslov: Zavod LU, Bratovševa ploščad 24, 1000 Ljubljana
Namen: LUKA

Zaključek

Zbrali smo vsa potrebna sredstva za Luko! Nastavek je bil naročen in dobavljen. Na OŠ Glazija Celje so se posebnega straniščnega nastavka za Luko in ostale otroke so se zelo razveselili.

Hvala vsem, ki ste po svojih močeh prispevali!

Nazaj

KONTAKT

Zavod LU - zavod za promocijo strpnosti, povezanosti in socialne vključenosti
Bratoševa ploščad 24, 1000 Ljubljana

Matična številka: 3693660000
Davčna številka: 42455693
TRR: 0201 2025 8461 606

Vprašaj nas

Enovice

Zasnova, kreativna in tehnična izvedba: Renderspace
Spremljaj nas
Deli to
stran