Nazaj Naprej

Akcija

3. dobrodelni nogometni spektakel

ND Bilje, Nogometna šola Valterja Birse in Tima Matavža, NZS, Radio1, Fundacija Vrabček, Kobilarna Lipica in številnimi gosti organiziramo že 3. dobrodelni nogometni spektakel!

Leta 2010 smo na biljenskem igrišču, v organizaciji Nogometnega društva Bilje, Nogometne zveze Slovenije, Fundacije Vrabček upanja in Zveze prijateljev mladine Nova Gorica dogodek organizirali v devetih dneh in z uspešno promocijsko kampanjo pritegnili 1700 obiskovalcev, ki so bili nad dogodkom navdušeni. Dogodek je bil medijsko zelo odmeven, toplo je bil sprejet tako v lokalnem okolju kot tudi v širšem slovenskem prostoru.

V lanskem letu se je prepoznavnost Dobrodelnega nogometnega spektakla še okrepila in dogodka se je udeležilo že 2300 gledalcev, ki so navdušeno navijali za nogometne ase, smučarje, rokometaše, veslače, glasbenike in druge predstavnike slovenske estrade.

Na nogometno tekmo je veliko staršev pripeljalo tudi svoje otroke, saj je eden izmed namenov dogodka spodbuditi starše, da vključijo svoje otroke v športna društva. S tem dogodkom želimo poudariti pomembnost zdravega preživljanja prostega časa in otroke navdušiti, da svoj prosti čas preživijo organizirano in v dobri družbi, kjer si lahko na prvovrsten način krepijo telo in duha. Šola nosi ime po Valterju Birsi in Timu Matavžu, ki sta svoje znanje in spretnost nabirala in urila v ND Bilje, sedaj pa ga izkazujeta v Italiji in na Nizozemskem.

Najpomembnejši cilj te prireditve je dobrodelnost.

Zbrati želimo čim več finančnih sredstev. V preteklih dveh letih smo s pomočjo Petrola, HSE-ja, Hita, Pošte Slovenije, Mercatorja, Telekoma, Mobitela in drugih večjih slovenskih podjetij in posameznikov, ki so denar namenili za vstopnico in samoprispevek, zbrali lepo vsoto denarja za pomoči potrebnim otrokom: za Zavod za promocijo strpnosti, povezanosti in socialne vključenosti Love Is Universal in za Fundacijo Vrabček upanja – za nakup opreme in pripomočkov za oddelek invalidne mladine v Stari Gori. Želja in cilj fundacije je izpeljava investicije v sodoben rehabilitacijski center, ki bo nadomestil prenatrpane in dotrajane montažne paviljone. Srčno upamo, da bomo k temu znatno pripomogli z letošnjim dogodkom.

Pomoč k boljšemu delovanju

  • Fundacija Vrabček upanja, prostovoljna, neprofitna in nevladna organizacija, ki zbrana sredstva namenja izključno za nakup opreme in pripomočkov za oddelek invalidne mladine v Stari Gori.
  • Love is Universal, Zavod za promocijo strpnosti, povezanosti in socialne vključenosti je nevladna, neodvisna in humanitarno usmerjena organizacija, ki združuje posameznike in strokovnjake, ki opravljajo delo na področju socialnega varstva, z namenom razvoja večje družbene solidarnosti do revnih in drugih socialno izključenih skupin otrok, ter manjšanja socialnih in ekonomskih razlik med otroki. Še posebej se zavod osredotoča na izobraževanje.

Načrtujemo, da se bo letošnjega dogodka udeležilo okoli 3000 obiskovalcev. Organizatorji in selektorji Tima Matavža in Valterja Birse so k sodelovanju povabili tiste, ki zbujajo zaupanje in zanimanje najširšega kroga ljudi. Dogovarjamo se z vrhunskimi nekdanjimi in še aktivnimi slovenskimi športniki in znanimi slovenskimi obrazi iz sveta kulture, gospodarstva in glasbe, ki bodo večer zaključili z dobrodelnim koncertom.

Letošnja novost

Ljudem bomo ponudili možnost lažjega doniranja sredstev. S pomočjo vseh slovenskih mobilnih operaterjev omogočamo pošiljanje dobrodelnih SMS sporočil v vrednosti 1 evra s ključno besedo ZAOTROKE na številko 1919, ki traja od 14. 5. do vključno 25. 6. 2012

Prispevajo lahko uporabniki storitev Mobitel, Simobil, Tušmobil in Debitel.
Vsi operaterji so se odpovedali vsem prihodkom iz naslova tako poslanih SMS sporočil.
Pogoji in navodila za sodelovanje pri storitvi SMS Donacija so objavljeni na www.vrabcekupanja.si.

Nazaj

KONTAKT

Zavod LU - zavod za promocijo strpnosti, povezanosti in socialne vključenosti
Bratoševa ploščad 24, 1000 Ljubljana

Matična številka: 3693660000
Davčna številka: 42455693
TRR: 0201 2025 8461 606

Vprašaj nas

Enovice

Zasnova, kreativna in tehnična izvedba: Renderspace
Spremljaj nas
Deli to
stran